diumenge, 29 de maig del 2016

Robotica

Robots: Són maquines programables que poden fer tasques repetitives amb més rapidesa i més precisió.
 

Tipus de robots:

Androides: aquests robots s'assemblen i actuen com si fossin els propis humans. Aquest tipus de robots no existeixen en la realitat, almenys de moment, sinó que són elements de ficció. 

 


Industrials: els robots d'aquest tipus poden ser electrònics o mecànics i se'ls utilitza per a la realització dels processos de manipulació o fabricació automàtics. També se'ls anomena robots industrials a aquells electrodomèstics que realitzen simultàniament diferents operacions.


 


Metges: sota aquesta categoria s'inclouen bàsicament les pròtesis per a disminuïts físics. Aquestes compten amb sistemes de comandament i s'adapten fàcilment al cos. Aquests robots el que fan és suplantar a aquells òrgans o extremitats, realitzant les seves funcions i moviments. A més existeixen robots mèdics destinats a la realització d'intervencions quirúrgiques.

 



Mòbils: aquests robots compten amb erugues, rodes o potes que els permeten desplaçar-se d'acord a la programació a la qual van ser sotmesos. Aquests robots compten amb sistemes de sensors, que són els que capten la informació que aquests robots elaboren. Els mòbils són utilitzats en instal·lacions industrials, en la majoria dels casos per transportar la mercaderia en cadenes de producció així com també en magatzems. A més, són eines molt útils per investigar zones molt distants o difícils d'accedir, és per això que en se'ls utilitza per realitzar exploracions espacials o submarines.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada